מהו ניהול סיכונים?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

סיכונים הם חלק מהחיים של כולנו. מה אפשר לעשות? לנהל יכולתנו להתמודד איתם.
סיכוני חיים יכולים לקרות בכל רגע: רעידת אדמה, שריפה, תאונת דרכים, מחלה קשה, נכות, מוות פתאמי. אלו סיכונים שבדרך כלל לא יתרחשו לרובנו, אך אם יתרחשו הם עלולים לייצר שיבוש חמור באורח החיים שלנו ואף לסכן אותנו פיזית ונפשית ובעיקר לערער אותנו כלכלית במידה שלא התכוננו אליהם. לסיכונים מהסוג הזה ניתן לרכוש ביטוח וכך לחלוק את הסיכון במקרה שיתממש עם מישהו נוסף – חברת הביטוח.

ישנם סיכונים אחרים במהותם כמו פיטורים מהעבודה, משבר משפחתי כמו גירושין וכד'. אלו סיכונים שיכולים להתממש בתדירות גבוה יותר מהקודמים ובעלי השפעה גדולה על חיינו אך כזו שניתן להתמודד איתם ולהתגבר עליהם בדרך כלל בדרכים כאלו ואחרות.
ישנו גם עוד סוג של סיכונים. אלו סיכונים בוודאות יקרו… אם לא היום אז מחר או מחרתיים או בעוד חודש או מספר חודשים. אלו סיכונים פיננסיים בעיקרם כמו קלקול של המקרר, תקלה ברכב שמצריכה תיקון במוסך, מחשב שהתקלקל וכו' נושאים אינסופיים של תקלות שעלולות לקרות ולהפתיע אותנו.

ההשפעה של התרחשות כל אחד מהסיכונים הללו שונה מהותית בהתאם למצבנו המשפחתי, הגיל והעיתוי שבו הסיכון מתרחש.
לדוגמא:

אדם צעיר שמפרנס את עצמו חי בדירה ודואג לכל צרכיו, כזה שאין אנשים שתלויים בו כמו הורים נזקקים או בן משפחה אחר, לא נדרש בדרך כלל לביטוח חיים במכשיר אליו הוא מפריש כספים לפרישה, כיוון שבמקרה מוות, אף אדם אחר לא נפגע כלכלית ממותו ולכן אין סיבה מהותית לאדם כזה לרכוש ביטוח חיים למקרה מוות.
מהצד השני, אדם נשוי, בעל משפחה, מפרנס יחיד שילך לעולמו. במידה שלא דאג לביטוח מתאים למקרה כזה, ישאיר אחריו משפחה שבורה, שלא תוכל להמשיך את חייה והדבר ישפיע קשות על בני משפחתו שהיו תלויים בו למחייתם.
כאשר אנו מבצעים תכנון פיננסי לאדם או משפחה, אנו נותנים את הדעת לסיכונים השונים שעלולים להתרחש, מנסים להבין את התוצאה שלהם ומוצאים את הדרך להתמודד עם תוצאה זו בצורה הטובה והמתאימה ביותר לאותו אדם ומשפחה.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

צור קשר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן